Головна | Вихід | Вхід |                                                                                   Понеділок, 06.05.2024, 23:27
Головна » Архів матеріалів

Лялька-мотанка – українська народна лялька, символ жіночої мудрості, родинний оберіг. Здавна у кожній родині лялька-мотанка виконувала роль оберегу, була символом мудрості,берегинею роду, символом матері-прародительниці та зв’язку між поколіннями, одна із найдревніших іграшок і сакральних(священних) істот нашого народу, якій тисячі й тисячі років.Скільки існує людство, стільки років цій іграшці, призначення якої заспокоїти дитину і зберегти. Лялька-мотанка здатна не тільки вберегти від лиха, недуги, зла, а й змінити внутрішній світ людини, зцілити душу… Головна її ціль – зберегти історію та культуру нації.

           Саме тому діти старшої групи нашого садка (вихователі Волощук О.П., Кравчук Л.С.) відвідали майстер-клас і з виготовлення ляльки-мотанки відомої майстрині Утініної Ірини Петрівни, яка проживає в с.Полянецьке, Уманського району. Дітей господиня приймала в справжній українській хаті, затишній, традиційно оформленій, з розмальованою піччю та теплою лежанкою, за гостинним українським столом. Ірина Петрівна представила дітям власну колекцію ляльок-мотаною, розповіла історію їх виготовлення, донесла дітям призначення та цільове спрямування кожної лялечки. Від проведеного майстер-класу діти отримали велике задоволення, адже власними руками зробили лял ... Читати далі »

Переглядів: 1126 | Додав: зірочка | Дата: 30.12.2014

З 23 – 24 грудня 2014 року в ДНЗ «Зірочка» пройшли святкові новорічні ранки. Скільки веселощів і сміху лунало в цей час!

             Батьки з неприхованою гордістю милувалися своїми маленькими принцесами, пухнастими сніжинками, чарівними феями, Попелюшками, сніговичками, кумедними ведмедиками і зайчатами, які з неменшою гордістю демонстрували свої таланти і обдарування. І ,звичайно, не обійшлося без сюрпризів, чарівних перетворень і подарунків від Діда Мороза. Зима – найсвятковіша пора. Тож, шановні колеги, діти та батьки, відвідувачі сайту, сердечно вітаємо Вас з Новорічними святами і Різдвом Христовим! Щастя Вам, здоров'я, благополуччя і взаєморозуміння!

МОЛОДША ГРУПА

( вихователі Семенюк І.В., Сальва В.В., музкерівник Лазинська В.В.)

... Читати далі »

Переглядів: 540 | Додав: зірочка | Дата: 28.12.2014

18 грудня у нашому ДНЗ пройшло чудове зимове свято, свято здійснення дитячих мрій і побажань – День Святого Миколая. Дітки отримали змогу потрапити в атмосферу казки, де мотивом вистави є боротьба добра та зла, і добро, звичайно ж, перемагає. Малюки безпосередньо були задіяні у виставі, беручи участь у розважальних іграх. Малюки готувалися до цієї зустрічі заздалегідь – вивчали віршики та пісеньки, аби потішити своїми талантами Святого Миколая, він оцінив зусилля малечі – усі отримали подарунки і тепле слово від святого.

... Читати далі »

Переглядів: 499 | Додав: зірочка | Дата: 28.12.2014

Нещодавно завершилась робота над проектом «Дослідники в куточку природи», який тривав 1 місяць ( з 10 листопада по 10 грудня 2014 р.), учасниками якого були діти старшої групи №1, а керівником проекту вихователь Волощук Ольга Петрівна.

           Проект спрямований на формування уявлень про кімнатні рослини; про способи їх висаджування та умови вирощування; розуміння значення кімнатних рослин в житті людини. Участь дітей у проекті "Дослідники в куточку природи" спонукала на спільну пошуково-дослідницьку діяльність, максимально збагатила їх уявлення про значення рослин, про процес вирощування кімнатних рослин, діти отримали дизайнерські вміння щодо оформлення інтер’єру помешкання.

Результативність роботи над проектом:

1. У дітей сформовані уявлення про ріст і розвиток кімнатних рослин, догляд за ними; про способи їх пересаджування ... Читати далі »

Переглядів: 1039 | Додав: зірочка | Дата: 12.12.2014

21. 11. 2014 року відповідно до плану роботи відділу освіти щодо відзначення в Україні «Дня гідності і свободи» в дошкільному навчальному закладі №2 проведені тематичні заняття у всіх вікових групах з теми: «Ми маленькі патріоти», під час яких педагоги використали презентації «Моя Україна», «Природа рідного краю», «Я люблю свою країну!» , відеоматеріали « Шануймо традиції свого народу», художні твори, дитячий фольклор. Цікаво,завзято, весело пройшла спортивна розвага «Ми маленькі козачата» між дітьми старших груп(фізінструктор Глушенко Д.В.). Діти продемонстрували спритність, силу духу, взаємовиручку, всі ті позитивні якості, які притаманні українцям.
Переглядів: 537 | Додав: зірочка | Дата: 24.11.2014

Інформація про використання коштів на благоустрій ДНЗ

... Читати далі »
Переглядів: 478 | Додав: зірочка | Дата: 17.11.2014

 

Гурткова робота в ДНЗ №2 "Зірочка" є дієвою формою організації дитячої життєдіяльності і становить невід'ємну частину освітнього процесу. Ефективність гурткової роботи значною мірою зумовлюється належним програмно-методичним забезпеченням. Робота гуртків будується за авторськими перспективними планами, складеними їх керівниками на основі власних доробок, запозиченого перспективного педагогічного досвіду, освітніх інновацій. Організовуючи гурткову роботу в закладі, педагоги уникають надмірних навантажень на дітей. 

           Тривалість гурткових занять відповідає вікові дітей і не перевищує встановлених норм для навчальних занять. Окрім того, педагоги своєчасно та кваліфіковано проводять роз'яснювальну роботу з батьками щодо залучення дітей до відвідування гуртків.

  ... Читати далі »

Переглядів: 2549 | Додав: зірочка | Дата: 17.11.2014

Осінь золота прийшла до нашого краю.

Всім нам радість принесла, добрі урожаї.

 Осінь - неперевершений художник - розфарбовує яскравими кольорами достиглі плоди та листя. Про осінні зміни в природі діти ще раз згадають завдяки осінньому святу, яке традиційно проводиться в нашому дошкільному закладі. Дошкільнята у віршах, хороводах та піснях прославляють Осінь за її красу, щедрі врожаї. Таке свято проходить у по-осінньому прибраному залі. Діти одягнені в оригінальні костюми, які відповідають їхнім ролям та тематиці свята. На свято в садочках завітала дівчина-Осінь, яка провела ігри, вікторини з дітьми , а в кінці свята не залишила без уваги жодного учасника і пригостила всіх осінніми дарами.

... Читати далі »

Переглядів: 687 | Додав: зірочка | Дата: 12.11.2014

20 жовтня 2014 року в дошкільному навчальному закладі №2 відбувся майстер-клас з виготовлення ляльки-нитянки, який провела викладач педколеджу Черевко Лілія Василівна.

Мета даного заходу: бажання вивчити історію виникнення української традиційної ляльки, її регіональні особливості та популяризувати її. Глибокі витоки лялькарства, які пов’язують ляльку з обрядовими віруваннями та родинними оберегами українців мають ляльки-нитянки. Актуальність даного майстер-класу полягає в тому, що сучасне українське суспільство недостатньо знайоме з традиціями та походженням української ляльки.

Діти дізналася, що, окрім ігрової функції, ляльки мають ще й обрядові функції, пов’язані з родючістю та врожаєм, функції охорони від сил зла, забезпечення дитині здоров’я та щасливої долі. Багато цінної інформації отримали під час майстер-класу від Черевко Лілії Василівни, яка представляє та продовжує відроджу ... Читати далі »

Переглядів: 996 | Додав: зірочка | Дата: 20.10.2014

На базі дошкільного навчального закладу №2 відбувся семінар-практикум для вихователів середніх груп міста з теми: «Формування моральних якостей та патріотичних почуттів засобами казки». На семінарі-практикумі були присутні вихователі ДНЗ та НВК міста, керівник МО вихователів середніх груп Колеснікова Л.М., головний спеціаліст відділу освіти П’ясецька К.О.

Увага учасників семінару-практикуму звернута на те, що сучасна педагогіка базується на відродженні духовності українського народу, його менталітету. Тому дошкільне виховання має ґрунтуватися на засадах родинного виховання, надбаннях народної педагогіки, народної творчості, фольклору. Педагогами закладу був розкритий зміст пріоритетного завдання: - формування патріотичних почуттів у дітей старшого дошкільного віку засобами народної творчості (на основі інтегрованих знань про людину і св ... Читати далі »

Переглядів: 1306 | Додав: зірочка | Дата: 08.10.2014

« 1 2 ... 16 17 18 19 20 21 22 »

Пошук

Меню сайта

Реєстрація

Календар

«  Травень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Copyright MyCorp © 2024 | Безкоштовний хостинг uCoz