Головна | Вихід | Вхід |                                                                                   Неділя, 19.05.2024, 15:36
Головна » Архів матеріалів
Дитячий садок – це окремий, неповторний світ з власними традиціями. Нещодавно в Уманському дошкільному навчальному закладі №2 відбулось грандіозне шоу «Парад капелюшків», підготовка до якого розпочалась завчасно. Старші дошкільники познайомились з художніми творами: «Оле-Лукойє» Г.Х. Андерсена, «Мері Поппінс» Памели Треверс, казками братів Грімм, Шарля Перо, розглянули різновиди капелюшків, обрали для себе найкращі. І ось настала довгоочікувана мить –розпочався парад, на якому кожна дитина вихваляла свій капелюх та демонструвала його. Та головними героями на святі звичайно стали капелюшки: з ними танцювали, грали в ігри та конкурси, про них співали. Нас вразило те, з яким ентузіазмом підійшли батьки до підготовки параду. А саме головне, що під час створення капелюхів батьки врахували індивідуальні особливості та інтереси власних дітей (капелюхи чарівників, джентльменів, вишукані та тендітні для дівчаток, оригінальні для любителів природи). В кінці параду учасники були нагороджені у номінаціях – отримали медалі та почесні стрічки. ... Читати далі »
Переглядів: 901 | Додав: зірочка | Дата: 14.09.2015

Сонце глянуло в кімнату, Зацвірінькали пташки. Годі спати, годі спати! Прокидайтесь малюки. Сьогодні хлопчики й дівчатка, В нас буде фізкультурне свято!
Переглядів: 558 | Додав: зірочка | Дата: 14.09.2015

Проведення літнього оздоровлення передбачає розв’язання навчально – виховних завдань, що досягається організацією змістовної діяльності дітей. З метою забезпечення ефективного оздоровлення та повноцінного відпочинку дітей влітку, створення належних умов для освітньої, культурно-виховної, фізкультурно-оздоровчої та спортивної роботи під час літнього оздоровлення дітей в дитячому дошкольному закладі проводиться робота щодо оздоровлення дітей. Літній період особливо сприятливий для зміцнення здоров’я дітей, їх повноцінного розвитку, початку загартування дитячого організму, як у в повсякденному житті, так і спеціально організованого. Широке використання повітря, сонця, води, санаторний режим харчування (тобто збільшуються норми харчування, збагачується раціон за рахунок свіжих овочів, фруктів, зелені),скорочення навчального навантаження, підвищення рухової активності справляють на дитину суттєвий оздоровчий вплив. Успіх всіх загартовуючих заходів (повітряні, сонячні ванни, водні процедури і т.д). забезпечується дотриманням основних принципів загартування: поступовості, систематичності та врахування індивідуальних особливостей. У літній час значну увагу приділяється проведенню на свіжому повітрі ігри з піском, водою, повітрям. Вихователями організовується праця дітей на квітнику, городі, в саду по догляду за рослинами. Літня пора сприяє активнішому контакту з природою через екскурсії, спостереження, дослідницько – пошуков ... Читати далі »
Переглядів: 790 | Додав: зірочка | Дата: 14.09.2015

Щороку в перший день літа відзначається Міжнародний день захисту дітей - прекрасне свято радості та одвічної надії. Адже саме в дітях ми хочемо бачити здійснення своїх мрій і сподівань. Прагнемо, щоб вони росли здоровими та радісними, прославляли свої родини і рідний край. У малечі не повинно бути нещасливого дитинства, і за це маємо відповідати ми, дорослі, тому турбота про дітей, захист їхніх прав повинен стати одним з найголовніших наших обов'язків. Закликаємо усіх сьогодні й кожного наступного дня зігрівати теплом і любов'ю кожне дитяче серце, об'єднувати зусилля заради майбутнього, і тоді маленькі громадяни виростуть достойними людьми й неодмінно стануть гордістю України. В дошкільному закладі відбулося свято «Ми діти твої, Україно!», під час якого вихованці співали пісні, танцювали, грали в ігри, весело проводили час. ... Читати далі »
Переглядів: 582 | Додав: зірочка | Дата: 02.06.2015

Настав час випускних свят у дитячому садочку. За три літніх місяці випускники дитячого садка стануть першокласниками. На останньому святі в дитячому садку дітям дають безліч жартівливих порад і мудрих напуттів у їх нове шкільне доросле життя. Вони змагаються, хто швидше складе портфель, хто краще напише літери або прочитає слово. Вони граються, але їх думки линуть вже за межі дитячого садка. Вихователі дивляться на своїх вихованців із гордістю і сумом. Кожний випуск – це відрізок життя, кожна група – це частини душі. Усі ці роки вихователі намагалися стати для дітей друзями, помічниками, однодумцями, набути в їх очах поваги і авторитету. Усе ж таки ми щасливі люди – педагоги – «дошкільники». Ми тримаємо у своїх руках найбільшу коштовність – Дитинство. Тож побажаємо випускникам щасливої дороги в Країну Знань, успіхів, здобутків, всього найкращого! Старша група №1 (вихователі Кравчук Л.С., Волощук О.П., музкерівник Лозинська В.В.) ... Читати далі »
Переглядів: 604 | Додав: зірочка | Дата: 28.05.2015

< Сьогодні– День вишиванки. В цей день усі бажаючі вбираються у національні сорочки.Одягли сьогодні вишиванки і ми: діти і працівники нашого дитячого садка. Вишиванка - символ Батьківщини, Дзеркало народної душі, Не для когось, не для забаганки, А для себе ти її носи. ... Читати далі »
Переглядів: 568 | Додав: зірочка | Дата: 28.05.2015

В дошкільному закладі стало доброю традицією ділитись досвідом роботи з колегами, що сприяє покращенню результативності роботи з дітьми, активізує процес самоосвіти та самовдосконалення педагогів. Так, вихователь Доскоч Тетяна Петрівна поділилась з колегами досвідом з використання в роботі нетрадиційних технік зображувальної діяльності, які застосовує в гертковій роботі з дітьми. Аплікація тополиним пухом - тема нинішнього майстер-класу. Після презентації досвіду роботи, чітких пояснень, педагоги приступили до роботи, з якою впорались швидко і на високому рівні, а отже, набули навих вмінь, які застосують в роботі з дошкільниками. ... Читати далі »
Переглядів: 761 | Додав: зірочка | Дата: 28.05.2015

День Перемоги! Свято довгождане, Над нами синь – прозора, весняна, І віддає весь світ героям шану, В цей світлий день, скінчилася війна. Чимало свят дарує нам весна. Та найбільш зворушливе для нас – величне свято Перемоги. Воно ніколи не затьмариться у віках. В цьому році – 70-річниця Перемоги великого народу у страшній, кривавій війні – війні 20 століття. Цього дня люди завжди нестимуть квіти до пам’ятників і обелісків, на могилу Невідомого солдата. Педагоги та діти нашого закладу вшанували пам'ять загиблим воїнам біля пам’ятника Невідомому солдату. Діти покладали квіти до пам"ятника, декламували вірші та дякували за мирне небо, яскраве сонце, щасливе дитинство і життя сивочолим ветеранам.
Переглядів: 463 | Додав: зірочка | Дата: 08.05.2015

< span style="color:purple">28 квітня 2015 р. відбувся майстер –клас « Формування логіко –математичного мислення» для батьків старших дошкільників, який провела вихователь Заворітня Ольга Петрівна. Завдання, які реалізувала вихователь протягом майстер-класу:  презентація ефективних технологій навчання;  надання методичних рекомендацій учасникам майстер-класу щодо завдань і змісту роботи на кожному етапі ознайомлення старших дошкільників з елементарними математичними поняттями;  демонстрація ігрових технологій в навчанні дошкільників математики та презентація ІКТ. План проведення майстер-класу: 1) Формування і розвиток у дітей умінь здійснювати математичні, і логічні операції. 2) Ознайомлення з рядом певних алгоритмів з кожної операції, ( практична частина-ігри) 3) Поради щодо розвивитку логіко-математичного мислення дитини у невимушеній «домашній» обстановці, під час повсякденного спілкування. 4) Правила для дорослих у взаємодії з дитиною під час формування логіко-математичної компетентності. Практична частина містить: 1. Ігри з цифрами і числами. 2. Ігри- подорож в часі. 3. Ігри на орієнтування в просторі. 4. Ігри з геометричними фігурами. 5. Ігри на логічне мислення. Протягом майстер-класу Заворітня О.П. підтримувала позитивний емоційний стан батьків, спонукала до ефективної співпра ... Читати далі »
Переглядів: 682 | Додав: зірочка | Дата: 08.05.2015

< Зміни в оплаті за харчування дітей у дошкільних навчальних закладах у 2015 році, пов’язані із розмірами такої плати та правом на звільнення батьків від оплати за дитяче харчування, регламентовані частиною п’ятою статті 35 Закону України «Про дошкільну освіту» (у редакції Закону «Про внесення змін та визнання такими, що втратили чинність, деяких законодавчих актів України» від 28.12.2014р. №76-VІІІ), в якій зазначено, що з 01.01.2015 р. батьки вносять плату за харчування у розмірі, що становить від вартості харчування на день не менше 60% (у міській місцевості); від оплати за харчування звільняються батьки у сім’ях, у яких сукупний дохід на кожного члена сім`ї за попередній квартал не перевищував рівня забезпечення прожиткового мінімуму, який щороку встановлюється законом про Державний бюджет України. (для звільнення від оплати за харчування, в данному випадку, до централізованої бухгалтерії відділу освіти (кабінет№15) необхідно надати такі документи: - свідоцтво про народження дитини (копія); - довідка про склад сім`ї, видана житлдово-комунальними організаціями; - довідка про сукупний дохід кожного члена сім`ї за попередній квартал, видані за місцем отримання доходів. Середньомісячний сукупний дохід сім`ї обчислюється відповідно до методики обчислення сукупного доходу сім`ї для всіх в ... Читати далі »
Переглядів: 527 | Додав: зірочка | Дата: 05.05.2015

« 1 2 ... 14 15 16 17 18 ... 21 22 »

Пошук

Меню сайта

Реєстрація

Календар

«  Травень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Copyright MyCorp © 2024 | Безкоштовний хостинг uCoz