Головна | Вихід | Вхід |                                                                                   Понеділок, 06.05.2024, 11:21
Головна » 2015 » Лютий » 16 » проект «Дошкільнятам-освіта для сталого розвитку».
12:10
проект «Дошкільнятам-освіта для сталого розвитку».

      

 

 Вихователь нашого дошкільного навчального закладу №2 Заєлєнчець Світлана Олександрівна стала учасником тренінгу «Теорія і методика освіти для сталого розвитку» в рамках міжнародного освітнього проекту «Освіта для сталого розвитку в дії», що відбувся на початку лютого 2015 року у місті Черкаси. Тренінг організовано благодійною організацією «Вчителі за демократію та партнерство» на базі Черкаського обласного інституту післядипломної освіти педагогічних працівників. Тренери міжнародної освітньої програми Кудін В.С. (завідувач лабораторії виховної роботи ЧОІПОПП) та Сіренко А.Є.(завідувач відділу дошкільної освіти ЧОІПОПП) провели підготовку педагогів – «дошкільників» Черкаської області до роботи з дітьми за новою програмою «Дошкільнятам – освіту для сталого розвитку».

         Світлана Олександрівна організувала тренінгові заняття з педагогами закладу , на яких презентувала проект «Дошкільнятам-освіта для сталого розвитку».

Мета курсу освіти для сталого розвитку:

- сприяти формуванню у дошкільників мотивації до дій і моделей поведінки, орієнтованих на сталий стиль життя.

Завданням курсу є створення умов для:

1. формування у дітей початкових уявлень про дії та поведінку, що орієнтовані на сталий розвиток; 2. усвідомлення старшими дошкільниками необхідності збереження ресурсів землі та особистої відповідальності за майбутнє;

3. розвиток у дітей звичок і моделей поведінки, що відповідають сталому розвитку.

Структура курсу передбачає опанування дітьми трьома темами: Спілкування, Ресурси, Подарунок. Вибір саме цих тем орієнтований на взаємопов’язані сфери сталого розвитку: соціальну, економічну та екологічну. Педагоги закладу зацікавились матеріалами даного проекту, найближчим часом налаштовані апробувати їх в роботі з дошкільниками.

Презентація теоретичного матеріалу вихователем Заєлєнчець С.О.

Ознайомлення з методичним посібником

Демонстрація наочного матеріалу.

Інтерактивна гра "Вітайся по різному"

Результати першого заняття з дошкільниками - цікаво, корисно, важливо.

Переглядів: 4248 | Додав: зірочка | Рейтинг: 0.0/0

Пошук

Меню сайта

Реєстрація

Календар

«  Лютий 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
232425262728
Copyright MyCorp © 2024 | Безкоштовний хостинг uCoz